werken met intentie

e3ade900813d1d60aca7bcc8a1e36126Werken met Intentie: 

Intentie is een wens die je doet aan het universum.

Energy follows the mind.

Energie volgt je gedachte of,

dat wat je aandacht geeft dat groeit.

De wet van de aantrekkingskracht zegt dat je ontvangt wat je uitstraalt en dat dat waar je op focust wordt vergroot. Dit fenomeen kun je inzetten om dingen in je leven op een positieve manier te veranderen.

Wat is een intentie?

Een intentie is een bewuste positieve gedachte, wens of doel. Dat hoeven helemaal geen grootse dingen te zijn maar het kan wel. Een intentie kan bijvoorbeeld ook zijn: een liefdevolle relatie, een gelukkig gezin, genieten van kleine dingen, geloven in jezelf of werken vanuit passie maar ook; ik wil helemaal gezond zijn of ik stel mij open voor meer overvloed in mijn leven..

Een intentie zetten is een krachtige manier van denken aan en het gerealiseerd voor je zien van een voornemen in de toekomst.

Een wens met een goede afloop.

Hoe formuleer ik een intentie?

Bedenk wat je zou willen wat er nu [nog] niet is.

Kijk of je woorden voor je intentie kunt vinden waar je echt blij van wordt.

Wat zou je het allerliefst willen?

Wat heb je nodig?

Wat wil je bereiken?

Wat is je grootste verlangen?

Wat is je doel in het leven?

Hoe wil je je voelen?

Vanuit je hoofd naar je hart.

Zorg dat de intentie bij je past.

Het is belangrijk dat je het echt wilt.

Je intentie komt vanuit je hart en niet vanuit angst.

Geen ja maars, want die komen uit je hoofd.

Het is belangrijk dat je het voor elkaar gaat krijgen maar hoe je het voor elkaar krijgt is niet van belang. Je laat dus de controle los over hoe je dat resultaat behaalt.

 Waarom?

De kracht van de gedachten is door psychologen de laatste jaren steeds duidelijker geworden. Topsporters, kunstenaars, acteurs en politici motiveren zichzelf met affirmaties [innerlijk] gesproken zinnen als “ik zal winnen!” of  “Ik ben succesvol!”. Ook de geneeskunde benut de kracht van affirmaties voor het welzijn van de patiënten.

De overtuiging dat je zelf invloed uit kunt oefenen op je leven en gezondheid activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Werken met intentie. Hoe doe je dat?

  1. Visualiseer je intentie en stel je voor wat dat voor jou zou betekenen. Waar ben je dan? Hoe voel je je? Wat zou dit betekenen in je leven? 
  1. Formuleer je intentie positief en in de tegenwoordige tijd. Gebruik woorden, beelden en gevoelens die bij je passen. Bijvoorbeeld: Ik heb een nieuwe baan, waarin ik mezelf verder kan ontwikkelen en meer uitdaging heb. Dit geeft mij meer energie en zelfvertrouwen.
  1. Het is al gebeurd! Zie jezelf in de situatie die je bereikt hebt. Beeld je in hoe het uiteindelijke resultaat eruit ziet. De meest ideale uitkomst [wat je echt wilt]. Voel hoe het dan is en wees alvast dankbaar.

      Belangrijk! Je doet dit vanuit je eigen perspectief! Je kijkt niet naar jezelf als toeschouwer maar je kijkt vanuit je eigen ogen in de nieuwe gewenste situatie en omgeving.

4. Laat het los! Laat het beeld nu los en vertrouw erop dat het universum zorgt dat het gaat lukken. Hoe je het voor elkaar krijgt is niet van belang alleen dat het gebeurd.

Een paar tips wanneer je meer houvast denkt nodig te hebben.

– Schrijf je intentie zo specifiek mogelijk op [bijvoorbeeld in een dagboek] en herlees het regelmatig.

– Ga op zoek naar een voorwerp, boek, foto of kaart die symbool staat voor jouw intentie. Door deze op te hangen op een zichtbare plaats, blijft die steeds onder de aandacht.

– Stel jezelf open voor alles en iedereen die op je pad komt en wees alert op schijnbare toevalligheden. Zij zullen je verder helpen op weg naar je wens of droom. Laat je verwonderen en neem geïnspireerde actie, wanneer je voelt dat dit nodig is.

-Handel naar je intentie. Onderneem actie op basis van wat je wilt bereiken.

Wat is het verschil tussen een doel en een intentie?

Bij een doel stellen maak je een plan, je hebt zelf controle over de stappen die je gaat nemen om je doel te behalen. Het is een cognitief proces van redeneren, analyseren en plannen.

Het neerzetten van een intentie werkt net even anders.

Ook bij het neerzetten van een intentie heb je een wens of een doel, maar…..je maakt je niet druk over hoe je er komt.praktijk-hyacintenlaan-intentie

Wat is de uitdaging?

Het vertrouwen hebben en zo dus de controle loslaten is best lastig. We leven in een wereld van controle en angst. Zo zijn we opgevoed.

Zorg dat de intentie positief geformuleerd is.

Stel geen termijn aan wat je wilt bereiken. Dus niet ik wil ik wil volgende week gezond zijn, maar ik wil helemaal gezond zijn.

Door intenties onderdeel van je leven te maken ben je je bewust welke richting je uit wilt, wat je wilt nastreven en welke keuzes je kunt maken.

Wat is jouw intentie voor de komende tijd ?

Sylvia van Koningsbrugge

www.praktijkhyacintenlaan.nl