10 tips om samen te werken met je lichaam

10 tips om samen te werken met je lichaam

Behandel je lichaam als een vriend; vriendelijk, zorgzaam en in samenspraak.
Hoe zou het voor je zijn als je vriend nooit luistert naar wat je zegt, je zelfs negeert? Dit is wel vaak hoe wij met ons lichaam omgaan. En het kan anders.
Hieronder de tips om samen te werken vanuit dankbaarheid in plaats vanuit oordeel voor je lichaam.Wat zou je lichaam willen?
Tip 1. Doe een ding per dag om je lichaam te voeden, erkennen en waarderen.
Start gelijk in de ochtend. Benader je lichaam als iemand die je graag mag en geef het 3 minuten aandacht door vriendelijke aanraking.

Tip 2. Stop met oordeel over je lichaam.
Niet goed en niet fout. Bedank je lichaam in plaats van en vertel het hoe dankbaar je bent dat het er is voor je.

Tip 3. Je lichaam is er om plezier te hebben.
Waar wordt jouw lichaam blij van? De zon? Aanraking? Met de blote voeten op het strand? Of?

Tip 4. Vraag je lichaam wat het nodig heeft.
Hoeveel doe je omdat je naar iemand zei dat het goed voor je is? Hoeveel Diëten, speciaal voedsel, kruiden en andere modetips heb je geprobeerd? Vraag het je lichaam; Is dit een bijdrage voor jou? Je lichaam heeft het antwoord als je het vraagt.

Tip 5. Vraag je lichaam wat er nodig is om te veranderen.
Je lichaam wil je helpen. Vraag en neem de tijd om te luisteren.

Tip 6. Je lichaam is degene die eet.
Vraag wat het wil eten. Vraag hoeveel je lichaam wil eten. Veel van ons eetpatroon is aangeleerd gedrag. Je lichaam weet zelf wat het nodig heeft.

Tip 7. Vraag je lichaam welke beweging het wil.
Lichamen houden van beweging. Waar wordt je lichaam blij van? Yoga of hardlopen of krachttraining? Wanneer je luistert naar je lichaam en het laat kiezen hoe te bewegen kom je meer in contact met je lichaam en beweeg je samen met je lijf.

Tip 8. Doe niet mee met de laatste rage.
Je lichaam heeft zijn eigen bewustzijn. Alleen omdat iedereen beweert dat de laatste rage de wereld zal veranderen betekent niet dat dat voor jou lichaam ook werkt.

Tip 9. Vraag; “Waar komt dit vandaan?”
98% van je gedachten, gevoelens en emoties zijn niet van jou. En 50 tot 90 % van de pijn en leiden van je lichaam is niet van jou. Stel de vraag; Is dit van mij? Waar komt dit vandaan? Als dit aanslaat is het niet van jou. Gebruik dan de tool “return to sender! En stuur het weg met bewustzijn.

Tip 10. Ik ben een lichaam. Jij bent een oneindig wezen.
Je bent zoveel groter dan je lichaam. Jij bent niet in je lichaam, je lichaam is in jou. Werk met elkaar samen door vragen te stellen.

Gebaseerd op de tekst van Dain Heer
10-things-your-bodys-trying-to-tell-you-when-youre-hesitant-to-listen